به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، "سرگئی لاوروف" در مقاله خود تحت عنوان "روابط بینالمللی در حوزه تلاطم - تکیه گاه ها کدام است؟" که در "سالنامه دیپلماتیک" وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده می نویسد: تجربه نشان داده که شیوه های اعمال فشار و اعمال مجازاتهای یکجانبه نمی تواند داروی شفابخشی باشد، بلکه فقط باعث می شود جستجوی راه حل دشوارتر شود.
وی می نویسد: در خلال حل و فصل درگیریها باید برای همکاری به نظر طرف مقابل توجه شود، نه منزوی کردن کشورهای مستقل.
وزیر خارجه روسیه می افزاید: ما در رویکرد خود نسبت به امور برنامه هسته ای ایران، همین اصول را برگزیدیم. تلاش برای انتقال موقعیت از بستر مذاکره به رویارویی مستقیم همراه با مجازاتهای جدید و تهدید توسل به زور برای ما قابل قبول نیست.
وزیر خارجه روسیه خاطر نشان کرد: اطمینان داریم پیدا کردن راه حل قابل قبول فقط از راه گفتگو همراه با تأمین اطمینان رژیم عدم گسترش سلاح اتمی و محترم شمردن حقوق و تعهدات اعضای پیمان عدم گسترش سلاح اتمی ممکن است.
این مقام روس در عین حال افزود: از همکاری ایران به بهترین شکل و به طور کامل با کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به منظور احیای اعتماد جامعه جهانی به ماهیت صرفاً مسالمت آمیز برنامه هسته ای ایران حمایت می کنیم.
وی با اعلام اینکه ممانعت از فروپاشی رژیم عدم اشاعه برای روسیه در درجه اول اهمیت قرار دارد، افزود: مسکو از عمومی کردن پیمان عدم گسترش سلاح اتمی و به کار افتادن قرارداد ممنوعیت فراگیر آزمایشهای اتمی حمایت می کند. روسیه به عنوان یکی از طراحان اصلی برگزاری همایش خاورمیانه عاری از تسلیحات کشتار جمعی در سال 2012، اقدام فعال در جهت تدارک این همایش مهم را ادامه می دهد.
وزیر خارجه روسیه گفت: قصد داریم در آینده هم به پیشبرد دیگر ابتکارات امنیتی منطقهای و از جمله حمایت از پیمان مربوط به حوزه عاری از تسلیحات اتمی در آسیای مرکزی اقدام کرده و در تأمین امنیت در منطقه خلیج فارس سهیم شویم.
نظر شما